tiistai 27. syyskuuta 2011

Videonauhaa

Olen ommellut työharjoittelussa pari vhs-nauhakankaasta kudottua laukkua. Itse en ole sitä kangasta kutonut (vaikka sitäkin tulee varmasti vielä jossain vaiheessa kokeiltua) mutta suunnittelu ja laukkujen toteutus on syntynyt minun mielessäni ja käsissäni. Työpaikkaohjaaja näitä toivoi ja antoi idean siitä, että videonauhakankaasta voisi tehdä jotain muutakin kuin ostoskasseja. Myös videonauhasta kudotut liinat ovat olleet suosittuja ainakin tässä käsityökeskuksessa ja niihin saakin helposti mieleisensä ilmeen käyttämällä loimilankana jotain muuta kuin sitä perinteistä synkkää mustaa.

Vaikka tuo laukkuja ja muuta käytännöllistä vanhoista vhs-nauhoista -trendi onkin jo mennyt vähän ohitse, niin itselleni se on kuitenkin aika uusi juttu. Mielessä on toki myös ollut se, että tuosta kankaasta voisi käyttää myös vaatetuskankaana. Ehkä se ei vaan ihoa vasten olisi kovin mukavan tuntuinen. Antaa ajatuksen hautua...


Perus ostoskassi.



Materiaali näihin laukkuihinhan on muuten huippuhalpaa, varmasti monen ullakoilla ja autotalleissa on videonauhoja pölyttymässä muistuttamassa niistä vhs-ajoista.



Iltalaukku jonka yläosa on poimutettu ja viimeistelty c-kasetista kudotulla kangaskaitaleella. Kantohihnat on tehty makrameella eli solmimalla vhs-nauhaa muovilangan ympärille. Koristeena rosee-kukka. Tuli aika tyttömäinen, seuraaviin voisi keksiä koristeeksi jotain vähän "aikuisempaa".


Vihreä vuori.


Laukut menivät myyntiin, mutta minulle itselleni on syntymässä (mutta milloin valmistuu, jouluna, ensi keväänä?) paperilangasta neulottu paneeliverho. Viininpunainen on ihan ehdottamasti yksi syksyn lempiväreistäni mmm.

2 kommenttia:

  1. Moi! Liityimpä sinun blogisi lukijaksi :)

    VastaaPoista
  2. Hienoa, tervetuloa (: mielessä on paljon paljon ideoita, toivottavasti saan päivitettyä ne myös tänne blogin puolelle, niin riittää luettavaa !

    VastaaPoista